La Forja - Jovent Revolucionari

11S | Manifest de la Diada Nacional de Catalunya

  Publicat al dimarts, 10 de setembre de 2019.
  Escrit per Secretariat.

Dimecres 11 de setembre commemorem la Diada Nacional de Catalunya recordant el poble català armat, que defensà, fins a les darreres conseqüències, la causa austriacista -la causa de les llibertats nacionals- en la Guerra de Successió al segle XVIII. Enguany el poble català tornarà a sortir massivament als carrers tal i com ho ha anat fent els darrers anys, demostrant el potencial mobilitzador i transformador de l’independentisme català.

 

La voluntat de ser del poble català es demostra avui amb la voluntat d’independència del Regne d’Espanya ja que el manteniment dins la seva estructura nacional és incompatible amb la nostra pervivència. L’Estat espanyol és de matriu imperialista i ha demostrat la seva ferma voluntat d’acabar amb les diferents nacions sota el seu en nom d’una unitat nacional. I ho ha fet en les diferents formes en que ha anat adoptant al llarg del temps. Avui com a règim democràtic liberal-burgès amb un fort deix i herència del feixisme espanyol del segle XX. El manteniment dins les estructures de poder i dominació espanyoles suposaran l’anihilació de la nostra nació.

 

Als Països Catalans la lluita de classes s’insereix en la lluita per l’alliberament nacional. No serà possible avançar en drets socials si no es destrueix l’Estat que és perfectament funcional als interessos de la gran burgesia i l’oligarquia de l’Ibex-35.

Aquest 2019 el moviment d'alliberament català arriba a la cita enmig d’una profunda desorientació estratègica i amb l’error d’haver bloquejat la batalla a l’espera de la sentència del judici als presos i preses polítiques. Part de la direcció del moviment, tement la seva pèrdua de control social, va rebutjar fer els passos necessaris per a l’aplicació del resultat del referèndum del Primer d’Octubre de 2017. Situació que no va ser resposta per la desobediència civil organitzada i massiva que hagués permès al poble català prendre les regnes de la ruptura amb l’Estat. La resposta de l’Estat fou clara i previsible, atenent a la seva trajectòria. Violència, repressió i càstigs exemplaritzants no són res més que el preludi de l’esfondrament d’un Estat que empresona nacions que volen ser lliures. Més enllà de totes les pàtines de democràcia que se li han aplicat al Regne d’Espanya, la realitat és que el model econòmic neo-liberal és el gran element limitador del desenvolupament de la democràcia. I el moviment d’alliberament nacional amenaça la unitat de mercat de les oligarquies catalanes i espanyoles.

 

Construir la República catalana ha d’equivaldre a construir un Estat en què l’economia estigui al servei de les persones a través de la planificació racional de les necessitats del poble. I per a aquesta tasca és imprescindible el reforçament de la classe treballadora i les classes populars a través del sindicalisme nacionalment auto-centrat i les estructures polítiques de la unitat popular.

 

L’independentisme català arriba a la cita de l’11 de setembre sense, aparentment, haver integrat els ensenyament que ens va proporcionar el Primer d’Octubre i les jornades que el seguiren. Cal restablir espais unitaris per on es vagi establint l’estratègia de la ruptura amb els diferents actors que participen del moviment. I cal que les noves orientacions assumeixin el conflicte amb l’Estat i els seus aliats supranacionals (Unió Europea, OTAN) fins a les seves darreres conseqüències. La força de l’independentisme és la capacitat del poble organitzat i mobilitzat. I caldrà tota la nostra força i intel·ligència per respondre a les sentències del judici als presos independentistes.

 

La Forja, poc més després d’un any d’existència, però amb tot el bagatge acumulat de dècades d'independentisme juvenil revolucionari entenem que és el torn del poble català de jutjar l’Estat. I la nostra sentència és la independència.

 

La Forja – Jovent Revolucionari
9 de setembre de 2019 | Països Catalans