salvem-nos

una terra viva per al 99%

què és?

PRESENTACIÓ

“Una terra viva pel 99%”. Amb aquest lema la Forja Jovent Revolucionari presentem la campanya nacional, creada l’any 2021 en plena pandèmia. De caràcter ecologista, vol denunciar la greu situació de crisi climàtica en la qual els mandataris nacionals i internacionals han esdevingut una peça clau, per voluntat o per omissió. El sistema capitalista afoga els minvants recursos, com la matèria primera o les reserves ecosistèmiques més importants, de manera que privatitza tot allò que aporti ingressos, sigui perjudicial o no amb el medi.
La campanya va iniciar amb un vídeo on s’exposaven els problemes reals que pateix les classes populars i el jovent, que veu amenaçat el seu futur. La terra és finita, i el creixement perpetu, impossible. En comptes de limitar els que ja ho tenen tot, ja pensen en com aprofitar el desastre ecològic més continuar fent créixer la seva fortuna. Posen per davant el mercat, en conseqüència de la terra i el benestar de les properes generacions i com els tocarà viure.
El capitalisme no és capaç de general una resposta vàlida a la greu crisi, avantposant interessos econòmics als de la majoria. Sense cap solució ni proposta a l’horitzó s’espera un futur marcat pels conflictes bèl·lics pels recursos naturals, migracions massives i encara més pobresa generalitzada.
A casa nostra la desertització de les dècades vinents portarà a una greu crisi amb la dificultat d’abastir-nos hídricament com a país. Tot això acompanyat d’una falta d’aliments provinents de l’agricultura o la ramaderia i altres productes relacionats i tan importants al territori.
No podem fiar el nostre futur a campanyes, fòrums i cimeres internacionals que no són res més que rentats d’imatge pels països que hi assisteixen, ja que mai hi ha vinculació directa entre el que es pacta i el que s’acaba fent.
No creure mai en el que els capitalistes anomenen creixement verd, una altra cara de la moneda que s’utilitza per continuar portant al límit el planeta mentre els propietaris o inversos dels mateixos s’omplen les butxaques.
El jovent ens hi juguem el futur i si volem salvar-nos només ens queda l’acció col·lectiva contra el sistema que privatitza i que recompensa uns pocs, mentre que els qui la patim som la immensa majoria de la població i encara de forma més greu, les classes populars.
L’aposta de la campanya és forjar una alternativa ecosocialista que generi benestar per avui i les generacions futures, només amb mobilització tenim futur.