Avui fa un any de la fundació de La Forja – Jovent Revolucionari. Els dies 3 i 4 de febrer de 2018 diverses assemblees juvenils coordinades a través de les Assemblees de Joves per la Unitat Popular ens vam citar a Canet de Mar en un últim Congrés en què vam aprovar la dissolució de la coordinació i la fundació de la nova organització juvenil.

Amb la perspectiva d’un any ens donem per satisfets de les decisions preses al Congrés Fundacional i del seu desenvolupament. La Forja ha consolidat els nuclis fundacionals i nous grups de joves s’han unit a l’organització la qual cosa ens ha permès l’obertura de nous nuclis locals en el territori. Les perspectives de creixement són positives. La Forja hem estat presents a bona part de les mobilitzacions i les lluites populars que el poble treballador català ha plantejat. Sumant esforços amb els agents convocants en alguns casos, o sent la nostra organització l’entitat convocant en d’altres.

Els nuclis locals de La Forja han treballat per l’aprofundiment de les experiències d’Unitat Popular que en cada territori han aparegut. Especial rellevància han pres les candidatures àmplies que s’estan gestant per a participar de les eleccions municipals del mes de maig d’enguany. L’estratègia de la Unitat Popular, marcada ja pel Moviment de Defensa de la Terra en la dècada dels anys 80 del segle XX, i en part desenvolupada pels i les Joves Independentistes Revolucionaris i Revolucionàries, de qui ens sentim hereus, es rebel·la com la que pot permetre l’avenç real en la ruptura amb la monarquia borbònica espanyola.

En el proper any La Forja haurà de seguir contribuint a la construcció de la Unitat Popular. La classe treballadora és l’única que pot esdevenir classe nacionalitzadora. El paper que li reserva l’avenir és el de la construcció de l’Estat plenament sobirà català i l’inici de la via pròpia cap al socialisme.

La Forja – Jovent Revolucionari
4 de febrer de 2019

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.