Publicat el 17/05/2019
17 de maig: Dia contra la LGBTI-fòbia
Categories: Sense categoritzar

El dia 17 de maig, es commemora arreu del món el 29è aniversari de l’eliminació de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals de l’Organització Mundial de la Salut.

En el primer trimestre d’aquest 2019, l’Observatori Contra l’Homofòbia ha denunciat que les agressions per LGTBI-fòbia recollides a Catalunya s’han duplicat respecte a l’any passat. Al març, el nou centre LGTBI va patir un atac per part del neonazisme amb destrosses i pintades amb la intenció d’atacar a les persones del col·lectiu.

Aquests exemples ens mostren que la LGTBI-fòbia encara és present a tots els àmbits de la nostra vida i cal seguir combatint-la. Com a joves, som conscients que no només es troba als carrers: la trobem a les aules, als nostres llocs de treball, als espais d’oci

Hem de ser conscients que aquestes agressions provenen d’un sistema i d’un estat opressiu i patriarcal, on trencar amb les normes establertes segueix sent un perill. És per a això que el jovent LGTBI dels Països Catalans optem per un país que no ens imposi amb qui tenim relacions sexuals, a qui estimem o qui som segons el cos amb el qual naixem. Acabar amb tots els espais als quals encara no tenim cabuda, on encara molestem.

Aquest 17 de maig, La Forja – Jovent Revolucionari, volem fer digne la lluita de totes les persones que combaten dia a dia la LGTBI-fòbia, que no es conformen amb la norma i que la trenquen amb la seva existència. I és per tots els membres del col·lectiu que la lluita continua, perquè volem uns Països Catalans inclusius, diversos i lliures. Treballem per aconseguir que la nostra opció sexual o la nostra identitat de gènere no sigui motiu d’agressió física, verbal o sistemàtica mai més.

Contra la LGTBI-fòbia, DESTRUÏM LA NORMA! Construïm espais lliures de LGTBI-fòbia i avancem cap a una República Catalana feminista i LGTBI. Volem reivindicar que malgrat tot, seguim dempeus, i és que el jovent LGTBI dels Països Catalans ESTEM MÉS VIUS QUE MAI!

17 de maig de 2019

La Forja – Jovent Revolucionari

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.