Aquesta nit tindrà lloc a l’hotel Sofia de Barcelona un sopar convocat per la patronal catalana Fomento del Trabajo Nacional, el president del govern del regne d’Espanya Pedro Sánchez i sis dels ministres del seu govern, entre els quals les ministres d’economia i treball Nadia Calviño i Magdalena Valerio respectivament. A aquest sopar també hi assistiran membres del govern de la Generalitat a l’interior del país. Hi han confirmat la presència la consellera d’empresa, Àngels Chacón i el conseller de treball, Chakir el Homrani. Quim Torra encara no hi ha confirmat presència.

Davant d’aquest esdeveniment La Forja – Jovent Revolucionari volem fer un seguit de consideracions:

Fomento del Trabajo Nacional, dirigit per Josep Sánchez Llibre representa l’eina més ben definida de la gran patronal catalana. La influència i capacitat d’aquest grup d’empresaris, explotadors i xantatgistes a la resta de l’Estat espanyol l’evidencia el fet que Sánchez Llibre ocupi també la vicepresidència de la Confederación Española de Organizaciones Empresariales.
Les patronals, eines de les classes dirigents i oligàrquiques de Catalunya i l’Estat, han declarat la guerra oberta a la democràcia. La seva ofensiva a través de l’explotació d’un missatge de la por que afirmava el futur de misèria que el poble català pretenia atemorir una societat determinada a exercir el seu dret a l’autodeterminació. Van impulsar els trasllat de les seus socials d’algunes empreses catalanes fora de Catalunya per tal de vendre una situació fictícia d’inestabilitat.
El govern català no hi té res a tractar amb els generadors de la misèria a la classe treballadora. Aquells qui han aprofitat la crisi sistèmica del capitalisme per imposar unes polítiques mal-anomenades d’austeritat que han repercutit en una baixada molt generalitzada del nivell de vida de les persones i l’augment de les desigualtats socials.
Cal que forcem la ruptura amb aquest estat de coses, construïm la República catalana i iniciem la nostra pròpia via al socialisme.
La Forja ens fem nostres les paraules que expressava la Comissió Obrera Nacional de Catalunya a finals dels seixanta del segle passat:

La lluita per la llibertat i pel dret d’autodeterminació dels pobles de l’Estat espanyol es desenrotlla avui en el marc de la lluita de classes contra el poder despòtic d’aquesta oligarquia [la burgesia catalana aliada amb els terratinents espanyols], i és una de les tasques més importants i revolucionàries dels treballadors. (CONC. Lluita, Setembre de 1969)

La Forja – Jovent Revolucionari
20 de desembre de 2018, Països Catalans

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.