Publicat el 20/06/2020
20J | Dia mundial del refugiat
Categories: Sense categoritzar

Avui, 20 de juny, Dia Mundial del Refugiat, denunciem l’imperialisme estatunidenc i els seus aliats -la Unió Europea, Israel, Japó, etc.- com a principals culpables que avui dia hi hagi gairebé 30 milions de persones al món refugiades fora dels seus països. Iraq, Síria, Afganistan o Palestina són alguns dels exemples on major nombre de persones han hagut d’abandonar les seves terres per guerres provocades pels Estats Units i els seus aliats.

· Els MOTIUS OFICIALS sempre són les incursions humanitàries per salvar països de “terribles dictadors” o, fins i tot, lluitar contra “preocupants amenaces mundials”.

· La VERITAT, quan es pot demostrar, acostuma a ser bastant diferent de la versió oficial; recordem les armes de destrucció massiva d’Iraq que mai es van trobar.

· Els MITJANS per aconseguir els objectius no tenen límits; des del bloqueig econòmic fins a les guerres més mortíferes, passant també pel finançament, la col·laboració i -fins i tot- la creació de grups terroristes i extremistes com al-Qaeda o ISIS.

· Els RESULTATS, sempre desastrosos, deixen centenars de milers de morts, països totalment inestables en condicions molt pitjors de les anteriors a “l’ajuda humanitària ianqui”, milers i milers de refugiats i governs locals col·laboracionistes -moltes vegades dictadures- que rebutgen qualsevol quota de sobirania i permeten a les multinacionals ianquis i europees quedar-se amb les matèries primeres -petroli, or, diamants, coltan, etc.- i instal·lar indústria barata i al servei del primer món.

Seguim, doncs, reivindicant i lluitant per:

  • El dret de tots els pobles a tenir pau i sense viure sota l’amenaça imperialista.
  • El dret a totes les persones del món a tenir una vida digna en els seus països i a no veure’s obligats a refugiar-se ni emigrar per cap motiu: ni per guerres, ni per persecució ideològica, racial, nacional o religiosa, ni per necessitats econòmiques.
  • El dret a tots els refugiats a poder treballar, menjar i tenir un sostre, també, mentre no puguin tornar a casa.

Per la fi de les guerres imperialistes, perquè tots els refugiats puguin tornar a casa i perquè totes les persones puguem gaudir de vides dignes: SOLIDARITAT I INTERNACIONALISME!

20 de juny de 2020, Països Catalans

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.