Demà divendres 21 de desembre tindrà lloc a Barcelona una reunió del Consell de Ministres del govern de l’Estat espanyol. La data no és casual. Just farà un any de la celebració d’unes eleccions autonòmiques a Catalunya imposades pel govern encapçalat per Mariano Rajoy a través de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Aquestes eleccions van suposar un important obstacle al moviment català d’alliberament nacional ja que no gaudien ni de legitimitat ni de normalitat, atès que part dels lideratges del moviment estaven a l’exili o a la presó. Tanmateix l’independentisme fou capaç de renovar una majoria absoluta en les eleccions amb més percentatge de participació dels últims anys.

Veiem com la composició del govern de l’Estat ha canviat, fet que suposa una mostra més de la crisi sistèmica en què es troba el règim del 78. El govern social-liberal del PSOE encapçalat per Pedro Sánchez ha optat per celebrar una de les reunions setmanals del seu govern a Catalunya. Lluny de ser una mesura que acosta el govern de l’Estat als catalans, realment esdevé una política que clarifica que som un poble empresonat i ells els nostres captors i ocupants. Necessiten militaritzar la ciutat de Barcelona per poder celebrar la reunió; queda demostrat, doncs, com és de generalitzat el rebuig del poble català a un Estat hostil al poder popular.

L’Estat que les classes populars catalanes necessitem és un Estat on dia a dia es conquereixin majors quotes de benestar social; on la riquesa que els treballadors generem ens beneficiï a nosaltres mateixos, i no a una minoria que s’enriqueix gràcies a la nostra precarietat i explotació; un Estat que elimini completament les diferències de classe existents dins de la nostra societat tot suprimint la misèria i la pobresa; un Estat que garanteixi la gratuïtat dels serveis més fonamentals pel desenvolupament de la vida, tals com la disposició d’habitatge, sanitat i educació; un Estat que declari la guerra total al masclisme i els seus efectes, on no es produeixin més casos humiliants com el de “La Manada”; que cuidi els recursos naturals que tenim i no els posi al servei d’especuladors sinó al servei de la gent; que plantegi un nou model de seguretat; que defensi el català i garanteixi el ple desenvolupament de la població en la nostra llengua, que cada dia és més a prop de desaparèixer. Per la nostra supervivència com a poble i per la nostra dignitat com a gent treballadora cal assolir la ruptura amb l’Estat espanyol, construir la República Catalana i obrir la via catalana cap al socialisme.

La Forja – Jovent Revolucionari constatem la clara voluntat de l’Estat espanyol de provocar el poble català. Així doncs, davant d’aquest fet considerem fonamental que ens mobilitzem massivament per aturar el Consell de Ministres. No podem permetre que l’Estat espanyol recuperi el control dels carrers. Els carrers són i seran sempre del poble. Animem a participar de totes les convocatòries de desobediència civil. L’ocupació de l’espai públic no només ha de ser simbòlica, sinó que ha de ser real. Cal prendre totes les mesures de seguretat necessàries per tal d’evitar la política de la violència i repressió que l’Estat Espanyol desenvolupa contra el poble català.

Constatem, també, que la unitat d’acció de l’independentisme en la lluita als carrers necessita trobar una translació en les rengles de la política institucional i parlamentària. És per això que animem el conjunt de forces independentistes a establir els contactes necessaris per a la construcció d’una coordinació estratègica del moviment d’alliberament nacional català. En definitiva, animem a la formació d’una direcció legítima de l’independentisme.

El 21D aturem el Consell de Ministres! Tombem el règim del 78!

Convoquem:

A la Llotja de Mar de bon matí.
A la manifestació unitària a les 18h a Jardinets de Gràcia.

La Forja – Jovent Revolucionari
20 de desembre de 2018, Països Catalans

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.