Ahir, divendres 21 de desembre, el poble català va viure una jornada d’intensa lluita contra l’Estat ocupant. Les protestes del matí van assolir l’objectiu de dificultar la normal celebració de la reunió del màxim òrgan executiu del Regne d’Espanya. Tot i que el Consell es va poder dur a terme, es va haver de fer amb un desorbitat dispositiu policial que va col·lapsar la capital catalana. La qual cosa ens demostra que els cossos i forces de la seguretat de l’Estat, detentor del monopoli de la violència, no són res més que eines al servei de l’ocupació espanyola sobre el nostre poble.

El moviment català d’alliberament nacional va demostrar que els carrers no són propietat d’un Estat, sinó que pertanyen al poble. Va quedar palesa la disposició a la mobilització d’una part important de la societat catalana. El repte imminent el presenten els processos judicials que l’independentisme encara els propers mesos. Amb el coneixement adquirit d’anys de lluita, unit a l’experiència que creix dia a dia, avui l’independentisme està més preparat que mai per la conquesta de la seva llibertat.

Constatem que tot i els intents de l’Estat i els seus òrgans de propaganda per tal de presentar un escenari de violència, el moviment independentista no ha abandonat la seva estratègia emmarcada en la desobediència civil no violenta. Una escalda de la violència seria impossible de seguir per part de l’independentisme.

Així mateix demanem la llibertat immediata dels detinguts en la jornada d’ahir. L’actuació dels cossos policials s’ha d’entendre com una política de la violència per part de l’Estat. Accions completament injustificables i no menys il·legals. La conclusió lògica que n’extraiem és la incapacitat del govern de la Generalitat per a controlar la policia catalana, niu prolífic on s’hi ha incubat el feixisme.

Tal com ahir exposàvem considerem que la unitat d’acció de l’independentisme en la lluita als carrers necessita trobar una translació en les rengles de la política institucional i parlamentària. És per això que animem el conjunt de forces independentistes a establir els contactes necessaris per a la construcció d’una coordinació estratègica del moviment d’alliberament nacional català. En definitiva, animem a la formació d’una direcció legítima de l’independentisme.

Llibertat detinguts! Tombem el règim!

La Forja – Jovent Revolucionari

Països Catalans, 22 de desembre de 2018

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.