Publicat el 27/09/2019
27: QUE NO ENS ROBIN EL FUTUR!
Categories: Sense categoritzar

El 27 de setembre de 2019 hi ha convocada una vaga mundial pel clima. La Forja – Jovent Revolucionari ens adherim per denunciar la greu amenaça mediambiental en què es troba el nostre planeta. Són molts els punts del planeta on centenars de milers de joves ens estem organitzant per dir que ja n’hi ha prou, que volem acabar amb aquest model depredador que destrueix el nostre futur. Que ja n’hi ha prou del mite del creixement il·limitat i del consumisme desproporcionat.

Aquesta vaga pel clima ha de servir per anar a l’arrel del problema, el sistema capitalista que imposa un creixement econòmic que el nostre planeta no pot assumir. Alhora, cal combatre alguns mites, el creixement econòmic no comporta, necessàriament, cohesió social, creació de llocs de treball, serveis públics de qualitat ni nivells alts de consum. Els conceptes de creixement econòmic i pobresa i desigualtat són totalment compatibles. La història recent ens demostra que, durant l’època d’expansió que va tenir lloc entre el 1995 i el 2007, el nivell de cohesió social no va millorar i, a més, es va consolidar un atur estructural. El creixement econòmic capitalista no respecta el medi ambient i sovint les seves agressions són irreversibles, alhora que comporta l’esgotament de recursos bàsics.

La lògica del sistema capitalista d’obtenir el màxim benefici econòmic en el mínim temps possible
impera per sobre dels equilibris ecològics. Aquesta lògica espoliadora del capitalisme fa que sigui
sensat dubtar de la possibilitat futura d’aquest sistema tal com el coneixem avui en dia, ja que no
existeixen els recursos necessaris per assegurar el creixement que el capitalisme necessita per a
sobreviure.

La dinàmica del capitalisme i l’ús intensiu de recursos fòssils està provocant un canvi climàtic originat per un escalfament global. Aquest escalfament global representa un dels perills històrics més grans per a garantir la vida futura al planeta tal com la coneixem. Per tant, com a joves i com a classe treballadora, el col·lapse mediambiental és un problema de primer ordre.

Per això ens unim a la vaga pel clima, a les manifestacions i als actes que s’han convocat durant la jornada del 27 de setembre i animem a participar-hi activament. La implicació del jovent contra la lògica capitalista és de vital importància per assegurar un futur digne per la nostra generació i les futures.

27 de setembre, Països Catalans

La Forja – Jovent Revolucionari

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.