Avui, 28 de juny, dia per l’Alliberament LGBTI, el Jovent Revolucionari de La Forja, recuperem la lluita d’Stonewall 50 anys després, reivindiquem un orgull de classe
treballadora.

Un dia com avui fa 50 anys la gent va sortir al carrer, i un cop més, va guanyar. Les manifestacions i les protestes, conegudes com els disturbis de Stonewall, en contra del govern i les forces policials que perseguien i assetjaven el col·lectiu van marcar el punt de partida al que encara és un moviment ben viu i necessari en aquesta societat patriarcal, on tot i que els anys de lluita les persones del col·lectiu encara no estem alliberades i seguim sent marginades, rebutjades o inclús assassinades per la manera en que som o estimem.

Els fets del 28 de Juny del 1969 van ser una revolta. Avui en dia, en canvi, el capitalisme rosa s’intenta apropiar de la nostra lluita per treure’n benefici propi. És per això que per tal d’aconseguir l’alliberament del moviment LGBTI cal tornar a l’essència de les lluites que ens han precedit, tornar a les manifestacions combatives i deixar de bandes les desfilades i els actes purament simbòlics o festius. Reivindiquem l’alliberament del col·lectiu LGBTI per acabar amb l’opressió cap als individus que trenquen la norma, cap als que qüestionen el binarisme, cap als que renuncien l’heterosexualitat com a única manera d’estimar, i cap els que es volen lliures i vius.

El jovent de la Forja, reivindiquem un 28J crític, però també amb consciència de classe i consciència nacional. Perquè la independència dels Països Catalans i l’alliberament de les persones LGTBI de classe treballadora van de la mà. Per una república feminista i LGBTI, apostem per un orgull de classe treballadora!

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.