Publicat el 28/06/2020
28J | Diada per l’alliberament sexual i de gènere
Categories: LGBT

PEL NOSTRE ORGULL DE CLASSE I LGBTI, ALLIBEREM-NOS

Avui, 28 de juny, dia per l’Alliberament LGBTI, el Jovent Revolucionari de La Forja, recuperem la lluita d’Stonewall i reivindiquem un orgull de classe treballadora.
Tal dia com avui, fa 51 anys la gent va sortir al carrer per guanyar. Davant l’opressió i la repressió sexuals i de gènere, el col·lectiu es va alçar en contra del govern i les forces policials. Els disturbis de Stonewall van marcar el punt de partida per la lluita LGBTI, moviment que tants anys més tard encara és necessari per combatre aquesta societat patriarcal.

Els disturbis del 28 de juny del 1969 van ser sobretot una reivindicació dels treballadors. Avui veiem com les empreses que ens exploten i ens discriminen per la nostra condició de gènere o la nostra orientació sexual intenten blanquejar la seva imatge a costa de la nostra lluita. Des de La Forja denunciem el capitalisme rosa per lucrar-se de la lluita LGBTI i reivindiquem que els nostres drets no són un producte. Per tal d’aconseguir l’alliberament sexual i de gènere cal emmirallar-nos les lluites que ens han precedit i combatre d’arrel el sistema capitalista i patriarcal, que sempre han anat agafats de la mà.

Trobem també opressió i discriminació cap al col·lectiu dins les institucions. L’exemple més recent és la resolució per part del Tribunal Suprem de Justícia que prohibeix l’ús de banderes no oficials als edificis públics. Un cop més es veu amenaçada la llibertat d’expressió per part de l’Estat Espanyol. Recordem a Maria Mercè Marçal quan afirmava que no es pot aconseguir un alliberament total fins que no s’hagin vençut totes les opressions. El jovent de la Forja, reivindiquem un 28J amb consciència de classe i consciència nacional. Perquè espanyolisme i conservadorsime sempre han estat una sola cosa, i la República catalana és una oportunitat per fer realitat la nostra plena llibertat com a col·lectiu. Perquè l’existència del nostre col·lectiu sempre ha qüestionat el model de família patriarcal que ha permès l’existència del sistema capitalista. L’alliberament LGBTI, l’alliberament de la classe treballadora i l’alliberament nacional són indestriables.

Per acabar amb l’opressió cap a les persones que trenquem la norma, que qüestionem el binarisme, que rebutgem l’heterosexualitat imposada com a única opció sexual vàlida i que ens volem lliures i vius, ALLIBEREM-NOS.

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.