En les darreres setmanes han sigut moltes les veus que han cridat a la desmobilització, Oriol Junqueras, Artur Mas, Andreu Mas-Colell, Gabriel Rufián o Jaume Asens, implícitament renunciant a la desobediència civil, i amb el pretext de no fer mal a l’economia catalana o no mobilitzar la dreta espanyola. Els arguments emprats pels desmobilitzadors són sovint fal·laços, i en més d’una ocasió totalment hipòcrites. Artur Mas declara que no vol ensorrar l’economia i perdre llocs de treball, un bon resum del seu govern. Jaume Asens sembla tenir por a com reaccionarà la dreta a la desobediència civil, sort que durant el 15M no pensava el mateix. Qui es corona és Gabriel Rufián però, que ha esgrimit que no sap si la via és “complicar-li l’accés a la seva feina a la gent cada matí.”

Davant aquesta onada de crides a la desmobilització al poble treballador català, La Forja – Jovent Revolucionari denunciem el caràcter contrarevolucionari i reaccionari dels desmobilitzadors. Els drets civils, socials i econòmics dels quals gaudim avui són el fruit de les lluites que ens han precedit, totes elles amb un cost immediat, però que han permès a les classes populars avançar cap a la victòria final. La desobediència civil, per definició, té un efecte sobre l’ordre establer, també l’econòmic, d’altra manera és un desgast innecessari pels qui l’exerceixen.

El desgast de l’estat és l’única via cap a la independència, és il·lusori pensar que el govern espanyol iniciarà cap diàleg real si no s’hi veu obligat. El diàleg que defensa Rufián és inexistent, i en cap cas depèn del tant per cent de vots que representi l’independentisme. Únicament el desgast de l’estat mitjançant el bloqueig de les seves institucions i la desobediència civil el faran seure a negociar. La vaga general, la mobilització sostinguda i el bloqueig d’infraestructures són elements necessaris per a la lluita contra l’estat antidemocràtic.

Els derrotistes i desmobilitzadors són la reacció al progrés fet en els darrers anys, la presa de consciència col·lectiva i la creació d’espais que articulin la desobediència civil. Les crides a la moderació no són altra cosa que una resposta reaccionària a la combativitat de sectors dins d’ERC i JxCAT més avançats, i especialment a la CUP i l’independentisme revolucionari, que és qui més clar té que només la desobediència civil estarà a l’altura del moment.

Sabem que dins d’ERC l’esperit desmobilitzador del junquerisme no gaudeix d’una hegemonia absoluta, especialment dins de Jovent Republicà, que sovint ha discrepat amb el pactisme de la direcció. Per això animem a Jovent republicà i les altres veus discrepants a no defallir en el començament d’aquest nou cicle polític, a no renunciar a la combativitat i la desobediència civil com a eines útils per l’alliberament nacional del poble treballador català; d’altra manera Jovent Republicà serà còmplice de la desmobilització i, en conseqüència, de la derrota. Així mateix, animem a l’independentisme revolucionari, encarnat en la CUP, a prendre el relleu de la mobilització i la iniciativa política si la resta de forces defalleixen i sucumbeixen als discursos desmobilitzadors.

No deixem que els desmobilitzadors d’avui ens facin enrere, si s’hagués fet cas als seus predecessors, no s’hauria aconseguit la jornada laboral de vuit hores, l’abolició del servei militar obligatori i tantes altres victòries de les classes populars. No deixem que aquells que s’alineen amb Foment del Treball i l’estat espanyol ens guiïn en aquest moment històric, seguim el camí assenyalat per Jordi Cuixart i tinguem-ho molt clar, només la desobediència civil ens farà lliures.

L’avenir del poble treballador català depèn de la contundència amb què reaccioni a les injustes sentències del Tribunal Suprem. Que la desobediència civil i el bloqueig facin tremolar els fonaments de l’estat, passem per sobre d’aquells que ja s’han rendit!

La Forja – Jovent Revolucionari

13 d’octubre de 2019, Països Catalans

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.