Publicat el 16/01/2020
DESTRUÏM L’ESTAT DANI LLIBERTAT!
Categories: Sense categoritzar

El desafiament català a l’Estat espanyol post-franquista de l’octubre del 2017 ha estat el més gran que ha patit el règim després de la Transició. La unitat territorial forçada d’Espanya és una peça clau que permet mantenir el poder a les elits econòmiques, i la independència d’algun dels pobles que conformen l’Estat espanyol significaria la fi d’aquest Estat, essent una oportunitat evident per acabar amb el poder que les elits econòmiques acumulen. La gran reacció repressiva de l’Estat Espanyol, que no és nova però segueix sent efectiva fins al moment, ha demostrat que els poders de l’Estat han vist perillar les seves posicions.

Segons dades d’Òmnium, des de l’octubre de 2017, més de 300 persones han estat detingudes i milers de persones ferides en el marc de la lluita d’alliberament nacional i de la lluita antirepressiva contra l’Estat espanyol. Les protestes s’han concentrat a Catalunya, però no han estat les úniques. Com a mostra de solidaritat internacionalista entre pobles, es van organitzar diferents manifestacions arreu de l’Estat que també van estar durament reprimides. En el marc d’aquestes mostres de solidaritat, concretament el passat 16 d’octubre a Madrid, en Dani va ser detingut i encara es troba en presó preventiva. La nostra lluita és internacionalista i els nostres aliats són aquells que veuen en l’alliberament dels pobles l’oportunitat per alliberar les classes populars. Difícilment, la nostra lluita culminarà exitosament si no hi ha diferents fronts de crisi a l’Estat espanyol. És per això que volem recordar el company Dani com un dels grans oblidats de la repressió, que porta ja 3 mesos segrestat per l’Estat.

El moviment català d’alliberament nacional és la forma en què la lluita de classes pren cos en la nostra pàtria. Un moviment que ha unit en la mateixa trinxera als més grans poders econòmics tant catalans com de la resta de l’Estat espanyol per fer-hi front. Així doncs, la ruptura independentista i la construcció d’una República amb més i majors drets polítics, socials i econòmics constitueix un míssil contra la línia de flotació del règim del 78; règim sorgit del procés de transformació del “Nuevo Estado” feixista espanyol. La Transició fou una revolució passiva sorgida de l’aliança entre la fracció evolucionista del franquisme amb l’oposició més moderada. Tot i això, aquells sectors franquistes que van quedar al marge del procés de Transició han estat reincorporats al règim en el qual constitueix un procés d’involució a l’Estat espanyol en que la socialdemocràcia -antiga i nova- s’esforça a maquillar.

Ara més que mai l’Estat espanyol mostra el seu veritable rostre i allò que constitueix la seva més ferma essència, el caràcter imperialista de les seves institucions que no fan més que encadenar els diferents pobles en una sacrosanta unitat nacional. Unes cadenes que s’estenen molt més enllà de la qüestió nacional doncs suposen l’afermament del sistema econòmic capitalista en el si d’un marc comú pels capitals espanyols, així com la inqüestionabilitat del patriarcat i les seves estructures en la nostra societat. Un Estat que està desplegant contra el poble català i els seus aliats totes les seves armes repressives tal com hem vist que ha fet contra tots els pobles en lluita i sota jurisdicció espanyola.

La independència de Catalunya, prèvia a la independència i unificació dels Països Catalans, constitueix l’obertura d’una porta a través de la qual iniciar la destrucció de l’Estat espanyol. Els enemics dels pobles sota jurisdicció espanyola són els mateixos enemics de la nostra classe.

Per tot això, reivindiquem la lluita d’alliberament dels diferents pobles i reclamem la llibertat immediata del company Dani, així com de la resta de víctimes de la repressió de l’Estat espanyol.

Per la llibertat dels pobles i l’emancipació de les classes populars:

Visca la lluita internacionalista!

“La història és nostra i la fan els pobles!”

16 de gener de 2020

La Forja – Jovent Revolucionari

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.