L’Estat espanyol es troba actualment immers en el procés d’elecció d’un nou president de govern. El primer intent d’investidura després de les darreres eleccions ha resultat fallit. En aquesta investidura Esquerra Republicana de Catalunya ha optat per abstenir-se, apostant així fermament per a afavorir l’elecció del candidat proposat pel Partido Socialista Obrero Español, Pedro Sánchez.

Des de La Forja-Jovent Revolucionari valorem:

  • Que l’independentisme mostra novament la mancança d’una estratègia comuna i compartida. S’imposen els interessos partidistes i curt-terministes.
  • L’estratègia adequada de l’independentisme a Madrid és la del bloqueig. No afavorir ni per activa ni per passiva l’estabilitat del règim del 78 així com la seva recomposició. Per aquest motiu vam apostar per la construcció del Front Republicà.
  • Que l’emancipació social i nacional dels pobles oprimits per l’Estat espanyol es produirà amb la ruptura que aquests pobles provoquin en l’Estat. En cap cas serà una reforma de l’Estat la que permetrà l’obertura d’un procés constituent que culmini amb les independències nacionals dels pobles oprimits per l’Estat.
  • Que aquesta alteració dels factors que fa Esquerra Republicana altera el producte final, i dificulta arribar a la independència. El punt comú entre independentistes i federalistes és la construcció de la República Catalana. No una República espanyola de la qual els catalans ens puguem independitzar.
  • Que malgrat que Junts per Catalunya, recordem el pacte a la Diputació de Barcelona, ha votat no per pur postureig a la investidura de Pedro Sánchez, ho ha fet per mantenir la distància amb ERC. No ha propiciat l’entesa de l’independentisme en una estratègia compartida a Madrid.

Per tot això:

  • Sense alliberament nacional no és possible avançar en els drets socials ni a un aprofundiment democràtic en el que no hi hagi ni presos ni exiliats polítics.
  • Considerem que el moviment independentista ha de madurar ideològicament, superant les idees autonomistes, per més que aquestes es presentin disfressades com a independentistes. Cal superar l’independentisme màgic que ignora la totalitat de les arestes del conflicte amb l’Estat.
  • Celebrem la decisió de les Joventuts d’Esquerra Republicana de no donar suport a la investidura de Pedro Sánchez. Però lamentem que tanmateix la seva representant no actués en conseqüència a la votació.

La Forja – Jovent Revolucionari

30 de juliol de 2019

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.