01/03/2022

L’exportaveu ratifica la querella contra els Mossos
La Forja | Nacional

Avui, dimecres 1 de març del 2022, la nostra exportaveu nacional, Lluna Berlanga, ha ratificat la querella presentada contra els Mossos de d’Esquadra per suplantació de la seva identitat quan era portaveu nacional de l’organització.

Aquesta suplantació d’identitat es va donar en el marc d’una xarxa d’espionatge contra l’esquerra independentista que apunta a la Generalitat de Catalunya i al cos de Mossos d’Esquadra com a responsables de l’operació.

El cas:

A principis del 2020 alguns militants i nuclis van començar a rebre correus estranys d’altres nuclis, de gent que volia començar a militar o d’altres organitzacions on demanaven informació de les ponències de l’organització amb diferents excuses. Ens deien que necessitaven els documents per fer formacions, perquè els havien perdut o perquè volien començar a militar i volien saber quina era la nostra línea. No només això, sinó que altres col·lectius van rebre emails a nom de la nostra portaveu en aquell moment, la Lluna Berlanga, dient que es volia posar en contacte amb ells de forma discreta. Tots aquests correus s’enviaven amb un programa informàtic que permet suplantar adreces electròniques sense necessitat d’accedir al compte. És a dir, que fan pensar al receptor que el missatge l’està enviant algun correu al qual els suplantadors no tenen accés.

Nosaltres ens vam adonar que algú ens estava intentant treure informació i el que vam fer va ser alertar organitzacions properes a nosaltres al mateix temps que intentàvem descobrir qui s’amagava darrere de tot allò. Gràcies a parlar amb altres col·lectius, moltes organitzacions van veure que també havien estat implicades en aquesta trama i algunes d’aquestes organitzacions a més a més els havien robat alguns correus en desús. Paral·lelament, un informàtic de La Forja va parar una trampa als suplantadors creant un moodle fals. Se’ls va passar un enllaç amb un usuari i una contrasenya que havien d’introduir per accedir al moodel i poder accedir a tots els documents. En realitat, però, era una trampa perquè els ordinadors des dels quals ens espiaven deixessin rastre de les IP’s. En la majoria d’ocasions feien servir navegadors segurs i no va funcionar. Però en algunes ocasions, van accedir-hi sense seguretat i van mostrar-nos algunes IP’s. Aquestes IP’s, gràcies a l’ajuda del portal informatiu La Directa, van poder ser rastrejades i ens van portar directament al complex de Mossos Egara de Sabadell i al CTTI -el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya-, cosa que indicava clarament que hi havia mossos implicats en l’espionatge de diferents organitzacions independentistes i moviments socials.

Relacionat amb tot això, també hi havia una targeta de mòbil de prepagament que s’havia contractat de forma segura i des de la qual es parlava amb persones individuals de les diferents organitzacions per extreure informació de reunions, mobilitzacions, etc. Tot i que hi havia nombroses organitzacions implicades, com el Sindicat de Llogateres, el portal Vilaweb, Arran, la CGT i moltes més, les més afectades per aquest cas vam ser les que vam acabar denunciant els fets de forma oficial. La Forja i la CUP vam presentar denúncies com a organitzacions i també ho ha fet Lluna Berlanga a títol individual. Aquests procediments encara estan en marxa i Interior s’ha mantingut totalment opac davant d’aquests fets. Van dir que havien apartat un agent relacionat amb el cas però no en van donar detalls. És una irresponsabilitat total que partits independentistes no donin detalls de qui hi ha darrere de tot això, si el problema són agents individuals o una part considerable del cos de Mossos d’Esquadra.

El moviment independentista necessitem saber com de greu és el problema del cos de Mossos d’Esquadra, necessitem saber fins a on estan disposats a fer arribar el joc brut contra les organitzacions polítiques i socials i, per tant, contra la democràcia. Fins on estan disposats a arribar per defensar l’statu quo a l’Estat espanyol.

C/ de l'Elisi, 20, 08014 Barcelona

@laforja_jovent

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.