31/03/2022

Manifest dia de la visibilitat trans
LGBT

Des de La Forja – Jovent Revolucionari volem commemorar aquest 31 de març a raó de ser el dia internacional de la visibilitat trans. Per fer-ho, volem denunciar l’exclusió social que viuen les persones trans i les conseqüències econòmiques i laborals que això comporta.

Les persones trans pateixen molts tipus de violència pel simple fet de ser-ho.
Un d’aquests tipus és la violència social i la manca de llibertat amb la qual compten. Ser una persona trans sol comportar la no acceptació d’aquest fet per part del teu entorn i, en molts casos, aquesta no acceptació desenvolupa en diferents problemes de salut mental. Per tant, cal normalitzar l’existència de les persones trans i no obstaculitzar la seva socialització ni relegar-les de cap espai.

Per una altra part, també denunciem la situació de precarietat econòmica motivada per la seva condició, fins a haver d’arribar a veure’s abocats a la prostitució en casos extrems. Igual que passa amb les dones, les persones trans, en gran part, es veuen obligades a exercir la prostitució a causa del rebuig per part del mercat laboral i la falta de recursos que tenen.

A més a més, volem destacar el fet que les dones trans siguin les que més pateixen les conseqüències d’aquestes discriminacions.
Es veuen relegades dels espais socials i la vida privada per ser dones i per ser trans. Per a més inri, són les dones trans les més discriminades al mercat laboral i, és per això, que pateixen una major taxa d’atur. En aquest cas, hi juga l’aliança entre el capitalisme i el patriarcat que s’intercalen amb el rebuig que causen, dins la societat, les persones trans.

La Forja lluita per l’abolició del gènere i perquè tothom tingui llibertat per ser qui vulgui ser. El sistema sexe-gènere és còmplice i culpable de l’opressió que pateixen les persones trans i no es pot entendre la transfòbia sense aquest.

Reivindiquem l’abolició del gènere entenent que aquest és una construcció social creada des de la visió masculina. Per acabar amb aquesta opressió cal abolir el gènere, és a dir, que les persones deixin de ser definides socialment segons les expectatives que se’ls imposa segons el seu gènere.

Des de La Forja – Jovent Revolucionari creiem que és important donar visibilitat a les persones trans i lluitar per posar fi a les discriminacions tant econòmiques com socials i laborals i amb la violència que aquestes pateixen.

C/ de l'Elisi, 20, 08014 Barcelona

@laforja_jovent

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.