Publicat el 28/06/2022
Manifest dia de l’orgull LGBT
Categories: LGBT

La Forja – Jovent Revolucionari volem commemorar aquest 28 de maig a raó de ser el dia internacional de l’orgull LGBT.

Els últims anys han servit de precedent pel que fa a l’assoliment de drets bàsics pel col·lectiu LGBT. No obstant això, es fa evident que l’opressió i discriminació que pateixen les persones del col·lectiu no ha desaparegut, sinó que continuen patint les conseqüències físiques, psicològiques, socials, econòmiques i polítiques per la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere.

Enguany, des de l’1 de gener del 2022 a Catalunya hi ha hagut 107 agressions LGBT-fòbiques segons indica l’Observatori contra l’Homofòbia.
Aquestes agressions no son fet aïllats sinó que són conseqüències directes del sistema que ens vol submises i normatives.

Cal assenyalar que la LGBT-fòbia opera al cent per cent amb el sistema capitalista i patriarcal. Per una part, al capitalisme l’interessa l’opressió cap a qualsevol minoria per mantenir desateses les desigualtats econòmiques que aquest genera i, per tant, buscar culpables dels errors sistemàtics que crea el capitalisme en les persones dissidents i no assenyalar al vertader culpable que és la classe burgesa i explotadora.
Per altra part, el sistema patriarcal utilitza aquesta opressió per augmentar-la en el cas de les dones i discriminar-les doblement per la seva orientació sexual i pel seu gènere.

En el dia d’avui, el dia internacional de l’orgull LGBT, és imperatiu reivindicar els drets de les persones del col·lectiu i fer-ho des de la lluita col·lectiva.
La necessitat del dia internacional de l’Orgull LGBT és clara i evident, però no es pot caure en el convertiment d’aquesta diada en una festa mercantilitzada que serveixi al sistema capitalista per blanquejar-se. Celebrar un orgull festiu facilita l’enriquiment de les empreses que es tenyeixen de colors durant el mes de juny i després neguen la participació de persones del col·lectiu en aquestes.

El dia de l’orgull ha anat esdevenint cada vegada més una diada mercantilitzada i buida de continguts reivindicatius. És per això que La Forja – Jovent Revolucionari defensa la celebració d’un Orgull crític que no formi part de la comercialització d’aquest sinó la lluita combativa i reivindicativa.
La Forja s’adhereix a l’orgull crític i anticapitalista que no mercantilitzi les persones del col·lectiu LGBT i les utilitzi per fins econòmics.

Desobeïm la norma, ORGULL I LLUITA!

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.