Publicat el 20/06/2022
Ni al 2030 ni al 2034: Aturem els JJOO!
Categories: Ecologisme | La Forja | Nacional

La setmana passada coneixíem la notícia que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) descartava la possibilitat d’una candidatura conjunta entre Catalunya i l’Aragó pels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Davant aquesta informació la Generalitat de Catalunya no només no va cessar la seva insistència en el projecte, sinó que va anunciar que el Govern intentaria fer avançar la candidatura en solitari. Aquestes pretensions han estat avui descartades pel COE en considerar que a ulls del Comitè Olímpic Internacional (COI) aquest canvi d’última hora no seria vist amb bons ulls.

La candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 és la història d’un fracàs anunciat, una candidatura impulsada des de l’ombra per satisfer els interessos d’uns pocs. La Forja-Jovent Revolucionari ens vàrem oposar des del primer moment a aquest projecte destructiu pel territori i el país i que suposa tornar a apostar pels models fallits de sempre.

El cert és, però, que la candidatura no ha caigut perquè el Govern català hagi cedit davant la pressió popular que denunciava els evidents greuges que comportaria la celebració d’aquests Jocs Olímpics, els jocs han caigut pel boicot del president de l’Aragó, Javier Lambán, motivat per, en paraules del COE, “motius electoralistes” i el seu “anticatalanisme”. Resulta paradoxal que l’espanyolisme del president Lambán hagi evitat un projecte que suposaria fer una passa més en el procés de desnacionalització de Catalunya.

El COE, però, ha obert la porta a la possibilitat d’impulsar una candidatura únicament formada per Catalunya de cara l’any 2034. La notícia sembla haver estat ben rebuda per un Govern que sembla haver fet dels Jocs Olímpics la seva principal preocupació.

Com a jovent català, tenim l’obligació de defensar el territori, el planeta i la vida i tenim clar que volem un Pirineu viu. Cuidar el Pirineu és salvar-lo dels depredadors, avançar cap a un model sostenible amb una economia arrelada al territori i que no depengui de grans empreses interessades a espoliar-lo. Nosaltres diem no a un model caduc i empobridor.

Som conscients que la lluita contra els Jocs Olímpics i contra els atacs als interessos de la majoria dels catalans no acaba a aquí. Ni al 2030 ni al 2034: Salvem el Pirineu, Salvem-nos!

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.