Publicat el 21/02/2022
Per Carnestoltes abolim el gènere
Categories: Feminisme

La celebració de la festivitat de Carnestoltes ve acompanyada d’un component sexista profundament discriminatori i opressiu per les dones. S’aprofita aquest dia per inculcar als infants els rols de gènere que s’espera que integrin en el seu dia a dia i acceptin sense qüestionar.

Aquests rols són imposats a través de les disfresses i la resta d’actes que marquen aquesta festivitat. Els nens han de disfressar-se de policies, metges, superherois… i altres feines que suposin un rol de poder i de força. En canvi, les nenes han de disfressar-se d’infermeres, hostesses, animadores… i altres feines que suposin un rol de cures.

La imposició dels rols de gènere des de la infantesa serà la causa de l’assimilació, la reproducció i l’acceptació d’aquests en un futur. Les dones es dedicaran a feines basades en les cures i la reproducció, i quedaran sotmeses als homes, que s’encarregaran del treball productiu.

La diferència dels models de disfresses entre nois i noies és una reproducció social de la divisió sexual del treball, que el separa entre el productiu, pels homes, i el reproductiu, per les dones.

D’altra banda, durant la festivitat de Carnaval també s’accentua la sexualització i cosificació de les dones. Se’ls atribueixen rols imposats de feminitat i la idea que han de mostrar el seu cos per agradar. Es ven la hipersexualització i la cosificació de les dones com a quelcom alliberant, empoderant, i fruit de la lliure elecció.

És de vital importància celebrar una festivitat lliure de sexisme i que no fomenti els rols de gènere, així com crear espais d’oci segurs per les dones. Aquest Carnestoltes, no disfressem el masclisme, ABOLIM EL GÈNERE!

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.