Publicat el 11/05/2022
Presents al ple monogràfic sobre Joventut
Categories: La Forja | Nacional

La Forja – Jovent Revolucionari hem assistit al Ple monogràfic sobre joventut impulsat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) convidats per la CUP-Un nou cicle per guanyar. La situació de precarietat en la qual ens trobem, en especial les persones joves, requereix una resposta institucional a l’alçada. En aquest sentit, exigim als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya l’aprovació de resolucions emmarcades dins les 16 demandes fetes pel CNJC i al Govern de la Generalitat l’aplicació de polítiques públiques també en aquest sentit.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) és l’organisme que agrupa diferents organitzacions juvenils i consells locals de joventut de Catalunya i que té com a objectiu promoure l’associacionisme juvenil i defensar els drets de les persones joves davant dels organismes públics. La Forja – Jovent Revolucionari en som membres de ple dret, dins l’àrea d’organitzacions polítiques, des d’on treballem per impulsar accions en benefici de les persones joves posant de manifest el nostre interès com a joves oprimits per la nostra condició de classe treballadora catalana en l’Estat espanyol, Estat capitalista que lluny de defensar els nostres drets es dedica a tombar totes les polítiques fetes des de Catalunya que suposarien millores pel conjunt de la ciutadania.

Defensem una vida digna per la classe treballadora, millorant les condicions laborals dels treballadors i garantint uns estàndards de vida per mitjà d’una Renda Bàsica Universal (RBU). Entenem l’habitatge com un dret fonamental i, per tant, que poder pagar un lloguer no ha de suposar un sobreesforç per la classe treballadora com passa actualment, cal una regulació dels lloguers així com altres polítiques que evitin l’especulació que expulsa a les famílies de les seves cases i ciutats. Cal garantir l’accés a la sanitat, posant sobre la taula problemàtiques tradicionalment ocultes com la salut mental, així com l’educació, que reivindiquem que ha de ser pública i en català.

Les 16 demandes fetes avui des de l’associacionisme són de mínims i, per tant, factibles d’aplicar per part del Govern tot i que l’espoli fiscal per part de l’Estat espanyol i les traves legals que aquest posi puguin dificultar-ne la plena aplicació. Aquestes propostes les entenem com un punt de partida i no com un fi, cal tenir en compte, però, que la plena emancipació de la classe treballadora només pot donar-se en una República catalana independent, és per això que centrem els nostres esforços en la construcció nacional dels Països Catalans i l’avenç en la via catalana al socialisme.

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.