14/03/2022

4 anys de La Forja, 4 anys de lluita
La Forja

Avui, 14 de març del 2022, fa quatre anys que es feia pública la creació de La Forja – Jovent Revolucionari nascuda del segon Congrés Nacional de les Assemblees de Joves per la Unitat Popular, el 4 de febrer del 2018, amb la voluntat de mobilitzar, formar i organitzar el jovent i culminar la constitució de la República Catalana. Les Assemblees de Joves per la Unitat Popular eren una coordinadora juvenil i revolucionària creada el 2016 arran del treball conjunt de diverses assemblees i col·lectius de joves locals d’arreu del territori català, fruit de la necessitat d’articular i aglutinar el jovent revolucionari i independentista. Cal destacar que van participar activament a tots els actes i manifestacions relacionades amb el Referèndum del 1r d’octubre i a la plataforma Universitats per la República.

 

La nostra organització se situa dins l’Esquerra Independentista i recull l’herència de la lluita juvenil independentista històrica, com van ser Maulets, els Joves Independentistes Revolucionaris i Revolucionàries (JIR) o el Moviment de Defensa de la Terra (MDT). Entenem que articular el país a través de la unitat popular és fonamental per construir un món en què no es posi la terra al servei dels interessos mercantils i les elits mundials, i que es basi en la igualtat material de totes les persones: part d’una única classe i sense diferenciacions de gènere, raça o orientació sexual.

 

Actualment, tenim en marxa la campanya Anar-hi, que aposta per la resistència civil i parteix del raonament que la nació catalana es troba sota setge, amb el país ocupat per l’estat espanyol i el francès, que no tenen altra voluntat a fer-nos desaparèixer com a poble, quelcom inevitable si no recuperem la nostra sobirania política. Alliberar-nos d’aquest jou passa forçosament per combatre l’ocupació forana en tots els fronts: el cultural i lingüístic, l’econòmic, el polític-administratiu i el militar. Anar-hi té l’ànim de contribuir a resoldre aquestes mancances i fer-nos avançar cap a la independència i rep el seu nom de les paraules que un cop digué l’històric militant independentista Antoní Massaguer i Mas: “Per vèncer cal anar-hi, anar-hi, anar-hi”.

 

Durant el nostre primer any de vida, el nombre de militants es va duplicar i des d’aleshores el creixement no ha estat només quantitatiu, sinó també qualitatiu, fins a arribar a emprendre la iniciativa en diverses protestes socials i a ser presents arreu del principat organitzats en 15 nuclis locals. Quatre anys després de la nostra formació, el jovent de La Forja – Jovent Revolucionari continuem lluitant per la llibertat de la nostra terra i la nostra gent i tenim clar que aquesta llibertat no es demana, es pren. Anima’t i lluita amb nosaltres! #ElCombatContinua

 

C/ de l'Elisi, 20, 08014 Barcelona

@laforja_jovent

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.