15/05/2022

Salvem-nos, aturem els JJOO espanyols!
Ecologisme | Nacional

La Forja – Jovent Revolucionari som presents a la manifestació en contra del projecte de Jocs Olímpics d’hivern convocada per la Plataforma #StopJJOOSom avui a Puigcerdà per exigir al Govern de la Generalitat de Catalunya conformat per Esquerra Republicana i Junts per Catalunya l’aturada d’un projecte de Jocs Olímpics que va contra els nostres interessos nacionals i de classe, i per descomptat, dels del Pirineu.

Aquest projecte de candidatura, compartida amb el Govern autonòmic de l’Aragó i amb la col·laboració del Comitè Olímpic Espanyol (COE), s’està tramant amb completa opacitat per part del Govern català i sense tenir en compte els interessos del país. Aquest projecte, doncs, representa tot allò contra el que lluitem: la destrucció del planeta, un model econòmic tòxic i l’espanyolització de la nostra nació.

Aquests són els 10 punts pels quals ens posicionem en contra dels Jocs Olímpics:

1. Pactar els JJOO amb l’Estat és una escenificació internacional del fet que el conflicte polític amb Espanya no existeix.

2. El model econòmic basat en el turisme comporta llocs de feina majoritàriament temporals i precaris.

3. A més, condueix al desarrelament i a la castellanització del país, atès que és hostil amb la llengua i necessita importar mà d’obra barata.

4. El preu de l’habitatge pujarà -en gran part a causa dels lloguers turístics- i continuarà l’èxode de milers de joves a les grans ciutats.

5. És molt probable que s’hagi de fabricar neu artificialment, alterant el curs de rius i malbaratant molta energia per fer-ho possible.

6. Gran part de les instal·lacions dels JJOO quedaran en desús i beneficiaran exclusivament el sector privat.

7. Per contra, les inversions necessàries per a construir-les seran públiques. Inversions que haurien de destinar-se a enfortir el sector industrial i primari.

8. Les infraestructures han de ser per la gent que viu arreu del país i no poden utilitzar-se com a xantatge per tirar endavant el projecte d’unes elits.

9. En un país amb un clima cada vegada més calorós no té sentit invertir en turisme de neu i és un missatge desastrós en la lluita contra el canvi climàtic.

10. Els Pirineus catalans han de ser una font de biodiversitat i de refugi per centenars d’espècies, no un parc temàtic.

 

Nosaltres, els joves catalans, tenim l’obligació d’impedir que els Jocs Olímpics espanyols tirin endavant. Defensem el territori, defensem el planeta i defensem la vida: volem un Pirineu viu! 

C/ de l'Elisi, 20, 08014 Barcelona

@laforja_jovent

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.