Publicat el 06/11/2018
Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans
Categories: Sense categoritzar

El 7 de novembre tornem a commemorar que l’any 1659, els reis d’Espanya i França, Felip IV i Lluís XIV, van signar el Tractat dels Pirineus. Aquest tractat, que suposava la pau entre els dos regnes enfrontats en la Guerra dels Trenta Anys, va esquarterar la nostra nació.

El Rosselló, el Vallespir, el Conflent, el Capcir i mitja Cerdanya van caure sota dominació francesa. Aquesta dominació ha conegut tots els vessants: militars, econòmics, polítics i socials. Així, el 1660 les noves autoritats imposades van dissoldre les institucions i jurisdiccions catalanes i poc després van iniciar la destrucció de viles senceres per tal de construir fortificacions militars que materialitzaven amb tota la seva cruesa la violència contra el poble català.

Tot i això, les classes populars nord-catalanes s’han mantingut fermes contra l’assimilació francesa, com demostren les lluites dels Angelets de la Terra. Malauradament l’ofensiva contra el català va arribar al seu màxim punt després de la Segona Guerra Mundial, quan la llengua francesa es va imposar més cruament i va arraconar el català dins les cases.

Avui dia, la presidència de Macron aprofundeix en l’onada reaccionària i dona noves dimensions a l’ofensiva antipopular i anticatalana que protagonitza l’Estat. Les seves retallades suposen un nou cicle de mobilitzacions socials, que les nacions oprimides poden aprofitar en lluita pel seu alliberament. El referèndum de Nova Caledònia, tot i que finalment es va poder celebrar, no ens pot confondre; França és una presó de pobles que mai permetrà un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, el País Basc, Còrsega, Occitània, Bretanya o Alsàcia sense tenir la certesa de guanyar-lo. Això ens demostra que l’estructura republicana d’un Estat no n’assegura la seva democràcia.

És per això que el Moviment Català d’Alliberament Nacional reivindiquem la construcció dels Països Catalans en forma de República confederal que serveixi els interessos del poble. Una República independent per a defensar la llengua, que és l’element que dibuixa la nació sencera, ja sigui sota domini del Regne d’Espanya o de la República Francesa. Necessitem uns Països Catalans que posin l’economia al servei de les classes populars, per a defensar els drets laborals i garantir la igualtat efectiva entre homes i dones.

Per tot això el pròxim dissabte 10 de novembre La Forja-Jovent Revolucionari convoquem a la manifestació de la Diada Nacional de la Catalunya Nord a Perpinyà. Lluitem pel dret a l’autodeterminació del nostre poble!

Ni França, ni Espanya, Països Catalans!

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.