Publicat el 22/11/2019
SOBRE L’AMÈRICA LLATINA
Categories: Sense categoritzar

En els darrers mesos hem presenciat una nova explosió de conflictes, protestes i reivindicacions arreu d’Amèrica Llatina i, una vegada més, hem sigut testimonis de com els estats imperialistes, encapçalats pels Estats Units, s’alineen amb les forces contrarevolucionàries autòctones.

Les reivindicacions del poble equatorià davant de la flagrant traïció del govern de Lenín Moreno i les mesures imposades pel Fons Monetari Internacional, les protestes contra el govern neoliberal a Xile, l’alliberament de Lula da Silva a Brasil, i les mobilitzacions contra el cop d’estat a Bolívia ensenyen una vegada més que un món més just és possible, que un món dels pobles i els treballadors és al nostre abast.

La Forja – Jovent Revolucionari considerem de màxima importància els fets ocorreguts a l’Amèrica Llatina. Celebrem que una vegada més els pobles llatinoamericans s’alcin contra l’imperialisme de les potències capitalistes i les classes dominants autòctones que col·laboren en, i s’enriqueixen amb, l’espoli dels seus països. Per altra banda, condemnem la complicitat dels estats espanyol i francès, com la resta d’Europa Occidental i les institucions de la Unió Europea amb els crims contra la humanitat que estan cometent les forces reaccionàries arreu de Llatinoamèrica.

El cas particular de Bolívia representa l’atac directe del capital internacional i els seus aliats autòctons, d’origen crioll, contra les nacions indígenes, el poble treballador i el Moviment al Socialisme d’Evo Morales, que en els darrers catorze anys ha portat prosperitat i seguretat en un dels estats més pobres del continent. El cop d’estat – que tants mitjans liberals es resisteixen a descriure com a tal – està estretament lligat als interessos de multinacionals europees i ianquis, que veuen en Bolívia la pròxima víctima del seu pillatge, especialment pel que fa al liti, un metall essencial per la producció de bateries elèctriques. En cas de no revertir-se el cop d’estat, els recursos natural bolivians seran saquejats per alimentar la indústria automobilística alemanya i estatunidenca.

És probable que ens trobem davant el primer cop d’estat del capitalisme verd, en què corporacions dels estats imperialistes fan ús dels vells mètodes de saqueig i explotació per promoure una suposada transició ecològica que lluny de fer front al canvi climàtic, el que fa és adaptar l’acumulació capitalista a aquesta nova realitat.

El jovent organitzat de La Forja – Jovent Revolucionari donem el nostre suport internacionalista al poble Bolivià en la seva lluita per la sobirania de les seves nacions, contra l’imperialisme i per l’avanç del socialisme. La prosperitat pels treballadors i la llibertat de tots els pobles vindrà amb la victòria sobre l’imperialisme capitalista.

El jovent revolucionari català lluitem amb els pobles de Llatinoamèrica per un món just i lliure. Fins la victòria sempre!

La Forja – Jovent Revolucionari

Divendres, 22 de novembre de 2019

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.