Publicat el 12/10/2019
12 d’Octubre: Esborrem la Hispanitat!
Categories: Sense categoritzar

Avui, 12 d’Octubre, repetim que no tenim res a celebrar. El dia de la Hispanitat, denominació que proposà l’intel·lectual monàrquic i contrarevolucionari espanyol Ramiro de Maeztu, celebra la diada nacional espanyola. Es commemora l’arribada de Colom a Amèrica i l’inici del violent procés de conquesta que suposà.

La conquesta de les noves terres per part dels espanyols va tenir unes conseqüències terribles. La gran majoria de la població originària d’Amèrica va morir. Es van posar les bases per al desenvolupament del comerç d’esclaus, lucratiu negoci en que una part de les classes dirigents catalanes s’hi sumaren de grat. El sistema establert pels espanyols fou colonial. Subjugació militar de nous territoris per a extreure’n les riqueses. El règim laboral i esclau es plantejà en clau d’extracció de la plusvàlua.

La irrupció espanyola a Amèrica es va produir en l’etapa més àlgida en el desenvolupament de les nacions indígenes. Tots els pobles que han sofert el pes de l’opressió nacional i colonial de l’Estat espanyol han combatut l’ocupant amb tots els mètodes de lluita dels que han disposat. I encara avui dia les ferides i cicatrius del passat colonial són presents en els moderns Estats americans. La Forja – Jovent Revolucionari volem posar en valor i ajudar a visualitzar la gran diversitat cultural dels pobles indígenes, així com reivindicar la resistència indígena contra els espanyols.

El regne d’Espanya actual no es pot entendre sense comprendre el que suposà per al seu projecte nacionalitzador la conquesta, a sang i foc, d’Amèrica. El desenvolupament de l’administració imperial entroncà amb la missió d’imposar el catolicisme en tota la terra. Totes les formes d’imperialisme que adoptà Espanya suposaren l’empitjorament de les condicions que ha hagut d’afrontar la nostra nació. El procés d’establiment de Castella com a base nacional, tot arrabassant-los-hi la història i tradicions, en l’esforç de formar una nova síntesi nacional espanyola ha fracassat. La nació catalana ha establert la seva pròpia personalitat. I el poble català, la seva idiosincràcia. La Hispanitat congrega en la seva defensa els sectors més reaccionaris de la societat en una aliança retrògrada i reticent a tot tipus de progrés humà. L’independentisme, en canvi, congrega molt majoritàriament els sectors més progressistes i avançats.

La revolució independentista ha de ser, doncs, també la revolució social que generi una nova societat. Avançada i de progrés. Que confiï en la ciència i abandoni l’obscurantisme en què el catolicisme troba terra abonada a la seva expansió. Cal que l’independentisme acabi amb tot el que suposa la Hispanitat. Cal que l’independentisme contribueixi a destruir l’Estat espanyol. I que la República catalana esdevingui un far de defensa i reivindicació de la diversitat cultural indígena i la seva resistència a l’anihilació.

La Forja – Jovent Revolucionari

12d’octubre de 2019

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.