Publicat el 15/09/2018
27 d’octubre, proclamació de la República Catalana
Categories: Sense categoritzar

Tal dia com avui fa un any en aplicació dels resultats del Referèndum de l’1 d’Octubre el Parlament de Catalunya va aprovar la proclamació de la República Catalana i va instar el govern a desplegar la llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República.

El moviment d’alliberament nacional català va demostrar que estava preparat per assumir la ruptura amb l’Estat espanyol. El poble va aprendre a ocupar el territori i paralitzar el país en les jornades de vaga i agitació Tant és així que va ser el poble qui va forçar la proclamació de la República.

Tanmateix les institucions catalanes no estaven preparades per assumir un compromís similar al que el poble havia pres. El govern català no va publicar la proclamació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. L’estratègia del govern català, que defugia encarar la confrontació, es demostrà inútil. No va suscitar una resposta positiva per part de la Unió Europa, com és lògic si tenim en compte que es tracta d’un club d’Estats del qual l’espanyol i francès en formen part.

El 27 d’octubre de 2017 vam tornar a constatar que l’alliberament del nostre poble serà la victòria en una lluita aferrissada i prolongada. També vam constatar la manca d’estratègia compartida entre partits polítics, institucions i societat civil.

Un any després no s’ha resolt aquesta mancança. En el context polític i social actual, cada actor del moviment ha d’ajudar a clarificar la seva posició i l’estratègia plantejada. Si no és així la confusió del moment actual prosseguirà.

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.