Publicat el 27/12/2019
31 D | REPÚBLICA MALLORQUINA
Categories: Sense categoritzar

Per la República Mallorquina! Pels Països Catalans!

S’acosta dia 31 de desembre i com cada any commemoram la Diada de Mallorca, recordant com tal dia de l’any 1229 les tropes del rei En Jaume entraven a la Madina Mayurqa. Enguany, els mallorquins tornarem a sortir al carrer dia 30 per demostrar que la independència és l’únic camí.

Perquè la voluntat de ser i d’existir dels mallorquins es demostra dia a dia amb la lluita contra el model de turisme de masses, model imposat els anys seixanta pel centralisme franquista i mantengut per les elits extractives, tant espanyoles com mallorquines subordinades. Els treballadors mallorquins hem de tenir clar que el manteniment dins les estructures de poder i dominació espanyoles suposaran l’anihilació de la nostra nació.

Això demostra que la lluita de classes està intrínsecament lligada a la lluita nacional, perquè no serà possible desfer-se de l’opressió nacional si no ens deslligam d’aquest model extractiu que ens condemna a la precarietat i a la misèria. Parafrasejant el líder independentista irlandès Séamus Ó Conghaile, si demà expulsam les forces d’ocupació i penjam la Senyera del Palau de l’Almudaina, a menys que organitzem una República Socialista els esforços hauran estat vans. Espanya encara ens governarà. Ho farà amb els seus capitalistes, propietaris de grans hotels, financers i a través d’una llarga llista d’institucions comercials i individualistes que ha sembrat en aquest país.

Perquè si no construïm una República Mallorquina socialista, feminista i ecologista seguirem ancorats en aquest sistema productiu que no veu límits materials a la nostra illa, i als seus treballadors i treballadores, sinó que només veu capital per extreure i recursos i gent per seguir explotant. Davant l’emergència climàtica és més necessari que mai posar la vida de les persones al centre del nou model de producció.

Per això és necessari que el moviment independentista, feminista i de classe mallorquí es doti d’una organització capaç d’entendre la unitat popular com l’aliança estratègica de tota persona i col·lectiu que treballa i/o anhela aquesta República, i no com una consigna buida i essencialista. Ha de ser un moviment capaç d’abastar des de les cambreres de pis fins als docents, passant per la lluita contra l’ampliació de l’aeroport, el moviment feminista de Mallorca o els col·lectius en defensa de la llengua.

I també és necessari comprendre que si bé la lluita s’ha d’articular en el marc de l’illa, no pot deixar de banda la resta dels Països Catalans. Ha de ser un moviment capaç de teixir aliances amb la resta d’organitzacions de la nació, en peu d’igualtat i sense subordinar-se a allò que passa a les altres regions.

Per tant des de La Forja defensam que el poble mallorquí hem de construir la República de Mallorca, perquè la república del poble i per al poble és l’única eina que tenim de transformació social per capgirar aquest sistema econòmic que ens ofega. Com bé s’ha demostrat, l’autonomia ha caducat i no és una eina útil per al nostre poble. És necessari superar-la i avançar, tots plegats, cap a la República Mallorquina dins la República Confederal dels Països Catalans.

La Forja – Jovent Revolucionari
27 de Desembre de 2019 | Països Catalans

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.