Publicat el 05/03/2020
5M- DIA MUNDIAL DE L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA
Categories: Sense categoritzar

Avui, 5 de març, reivindiquem el dia de l’eficiència energètica. El reivindiquem essent conscients que a l’Estat espanyol les empreses distribuïdores d’energia i de petroli estan en el rànquing d’empreses més poderoses i que com a venedores d’energia -en diferents formes- no tenen gens d’interès en què hi hagi una reducció del consum energètic.

Els seus privilegis, la seva riquesa i el seu poder es fonamenten en aquest consum desmesurat provocat pel sistema capitalista, que només basa la seva eficàcia en el creixement econòmic il·limitat, i acumulació de riquesa en les elits empresarials i que no té en compte les conseqüències desastroses que comporta: el desgast dels recursos del planeta, la contaminació i les desigualtats socials entre pobres i rics.

Reivindiquem l’eficiència energètica, acompanyada de la transició energètica cap a formes de produir energia no agressives pel medi ambient, com a l’única opció possible per tal d’aturar les desgràcies ecològiques i humanes -que ja s’han començat a produir a diferents llocs del planeta-.

Reiterem una vegada més que el capitalisme es mou contra el sentit comú i que no ens permetrà reduir la despesa energètica, cosa que evidencia la necessitat de construir un altre món més just i realista amb les possibilitats del planeta. Nosaltres, com a primer pas, creiem necessari continuar el procés d’alliberament nacional per tal d’acabar amb el poder d’Endesa, Repsol, Iberdrola i tantes altres empreses que s’enriqueixen a canvi de destrossar el planeta. El poble català necessita alliberar-se nacionalment per trobar el seu propi camí cap a un socialisme que entengui els límits del planeta i que actuï en benefici del conjunt de la població i no d’una minoria.

Per aconseguir l’eficiència energètica, construïm uns Països Catalans lliures, socialistes i ecologistes!

La Forja – Jovent Revolucionari
5 de març de 2020 | Països Catalans

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.