Publicat el 05/03/2019
8 de març – Dia de la Dona treballadora
Categories: Sense categoritzar

Manifest pel 8 de març, dia de la Dona treballadora

El 8 de març, dia de la dona treballadora, és una data cabdal dins la història de la lluita obrera per als drets i condicions laborals de les dones. La raó per la qual aquesta data commemora una diada de tal magnitud a nivell internacional no prové de cap fet aïllat i puntual, sinó que es deu a les múltiples vagues organitzades per dones inconformistes, que són referents per a les generacions de què som sucesores.

La dona treballadora a dia d’avui segueix ofegada a mans del sistema capitalista i patriarcal; dos sistemes que es retroalimenten i que posicionen la dona com a subjecte oprimit en les seves estructures i mecanismes de funcionament. Aquesta opressió es reflecteix en la doble explotació que hem patit les dones al llarg de la història. A més d’assumir pràcticament en solitari el treball domèstic no remunerat ni valorat socialment i institucional, també hem hagut de compaginar-lo amb la resta d’activitats de fora de la llar. Arran d’aquestes, hem hagut de suportar la jornada laboral amb pitjors condicions que la dels homes, jornades parcials, cotitzacions més baixes, percepció de salaris de fins un 24% inferiors, un menor reconeixement a la feina i molt sovint el treball en l’economia submergida.

És per això que des de La Forja – Jovent Revolucionari apostem per un feminisme de classe, amb l’objectiu de conquerir les condicions materials de vida dignes per al conjunt de les dones treballadores, sense que se’ns utilitzi ni a nosaltres ni a la nostra lluita com a objecte de mercantilització. Tenim clar que la nostra condició no és la mateixa que la de les dones portaveus del capital, que no formem part dels sectors socials que neguen l’existència de la violència masclista per tal de mantenir el seu privilegi. Estem decidides a revertir la situació i en la construcció de la República Catalana veiem les condicions per poder fer-ho possible: estem fermament convençudes que cal dur la lluita fins al final, perquè ens hi va la vida.

Aquest any –basant-nos amb l’exemple de les dones que històricament ens han dignificat– avancem cap a la vaga feminista per combatre l’escletxa salarial, per la recuperació i extensió dels serveis públics i de protecció social, per perseguir l’assetjament a la feina, per acabar amb la violència institucional, per exigir protocols integrals efectius en tots els àmbits, per una reforma laboral feminista, per totes les qui no poden lluitar avui al nostre costat i perquè ens sobren motius per fer-ho. Colze a colze, amb la sororitat i la Vaga General com a arma demostrarem la nostra força aquest 8 de març als carrers!

Ens han ensenyat a viure sota les urpes d’un sistema que ens menysprea, però les dones ho tenim clar: EL PATRIARCAT NO S’ASSIMILA, ES COMBAT!

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.