Publicat el 06/03/2020
COMUNICAT 8M 2020
Categories: Sense categoritzar

Un any més, des de La Forja – Jovent Revolucionari, volem commemorar el dia 8 de Març com un dia per visibilitzar a totes les dones de classe obrera que dia rere dia lluiten contra el sistema que ens ofega i ens vol submises. No és un dia aïllat, és la conseqüència d’anys de lluita i d’opressió i són les veus de totes les que van fer callar.

El capitalisme i el patriarcat són dos sistemes que es perpetuen mútuament creant un cercle viciós molt difícil de sortir-ne: ens veiem obligades a haver de vendre la nostra força de treball per poder subsistir. El treball domèstic no remunerat, l’assetjament laboral i l’escletxa salarial, són algunes de les manifestacions del sistema que provoca una segregació entre gèneres. Lluitem també pel dret a un habitatge digne i per erradicar la feminització de la pobresa, sent així el gènere femení qui més

pateix la pobresa estructural del sistema. Aquest sistema que ens fa fora de casa nostra, que tanca les fronteres i que reprimeix sense escrúpols tota voluntat de ser lliures i poder decidir. I les dones de les classes populars, dins aquest sistema que no pot ser sinó patriarcal, seguim sent les més perjudicades i també les oblidades.

El patriarcat ens diu qui i com hem de ser, com hem d’estimar, si volem o no volem ser mares; tenim clar, però, que som nosaltres, i només nosaltres qui decidim sobre les nostres vides i els nostres cossos.

Davant la voluntat de ser lliures, el sistema, l’únic que sap fer és reprimir-nos i silenciar-nos; empresonar-nos per por que desmuntem allò que sustenta el capitalisme. Però ni la força ni la repressió podrà desarticular un moviment que té clar que no pararà fins a aconseguir l’alliberament de classe i de gènere.

Des de La Forja apostem per un canvi radical del sistema. No entenem un feminisme que no sigui transversal, antiracista i de classe. Un feminisme que teixeixi aliances i solidaritat amb els altres pobles que també lluiten per l’alliberament de la dona: des dels Països Catalans a Amèrica Llatina o al Kurdistan; diem ben alt que no ens cansarem de lluitar fins que totes les dones puguem viure en llibertat!

Volem crear espais segurs, on cap dona se senti intimidada i on totes siguem lliures per poder dur a terme qualsevol objectiu que ens proposem. Espais feministes, sorors i combatius, que el patriarcat sigui erradicat i que juntes construïm una república lliure d’agressions masclistes.

AVUI I SEMPRE, PER L’ALLIBERAMENT SOCIAL I DE GÈNERE, REPÚBLICA FEMINISTA!

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.