Publicat el 24/01/2019
Contra el Cop d’Estat, per la plena sobirania!
Categories: Sense categoritzar

Des de La Forja – Jovent Revolucionari volem condemnar les accions dutes a terme els darrers dies contra el Govern legítim veneçolà de Maduro per part de l’oposició que han culminat, fa escasses hores, en un Cop d’Estat perpetuat per Juan Guaidó -amb el suport, un cop mes, d’Estats Units- autoproclamant-se cap de Govern de la República Bolivariana de Veneçuela. Així doncs, reconeixem com únic mandat legítim el del president Maduro i ens oposem, un cop més, als atacs imperialistes contra Amèrica Llatina imposats pels Estats Units.

La revolució bolivariana de Veneçuela ens mostra un exemple de procés constituent a través de la formació de l’Assemblea Nacional Constituent. Un procés que haurem d’estudiar. L’oposició a Veneçuela ja fa anys que actua al marge de les estructures de representació democràtiques. Estirant la legalitat per a anar teixint un relat criminalitzador.

L’oposició veneçolana, de tradició rendista més que no pas industrial, profundament submisa i acomplexada dels Estats Units, ha renunciat a tota via pacífica i democràtica. Cal denunciar aquesta actitud i no permetre que les guarimbes reaccionàries prenguin per la força allò que no aconsegueixen a les urnes.

La burgesia nacional a Veneçuela no és ja una classe que pugui dirigir el procés nacional. Els interessos de la classe treballadora són els interessos de Veneçuela. És doncs l’única classe que pot liderar la construcció nacional efectiva en uns termes de progrés social i avenços econòmics que limitin el voraç poder de les grans multinacionals.

Veneçuela és un país molt ric en petroli. La revolució bolivariana sempre ha incomodat l’imperi, el qual cada vegada utilitza mètodes més i més desesperats per arrabassar el poder de les mans del poble per a concentrar-lo en la seva totalitat en les de les classes privilegiades.

La lluita per la possessió dels recursos naturals no és un combat regional, sinó d’abast nacional. La Unió Europea bascula, però tendeix al suport no explícit del colpista Guaidó. És per això que la solidaritat internacionalista imposa el deure que el poble català, a través dels seus representats, es posicioni a favor del legítim i democràtic govern veneçolà i rebutgi de ple el cop d’Estat. Cal que Catalunya comenci a assumir un rol actiu en política internacional. També la legítima República catalana necessitarà suports internacionals.

La Forja – Jovent Revolucionari
24 de gener de 2018, Països Catalans

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.