Publicat el 22/09/2018
Contra l’espanyolització, defensem el català a l’escola!
Categories: Sense categoritzar

La Forja – Jovent Revolucionari ens oposem a totes aquelles reformes que posin en perill el model d’immersió lingüística de l’ensenyament del nostre país. Mancats d’estructures estatals que permetin la promoció de la llengua catalana, tota reforma que no vagi en la línia de fer del català la llengua central de l’ensenyament aprofundeix més la preocupant situació de disminució de l’ús social del català.

Entenem la diversitat de procedències culturals i llengües parlades al nostre país i som conscients de la necessària adaptació que els centres escolars han de fer al seu context. Un context condicionat per un elevat nombre d’elements interrelacionats. Conseqüentment entenem la introducció del xinès i de l’àrab al sistema escolar. Creiem, però, que caldria estudiar la introducció com a optatives també d’altres llengües molt esteses entre la població escolar com el romanès, l’amazic o el quítxua. Així mateix, altres llengües d’interès especial a Catalunya com la Llengua de Signes Catalana o l’occità aranès.

El document presentat pel Departament d’Ensenyament, document que no ha sorgit d’un debat que hagi comptat amb la participació de la comunitat eductiva obre les portes a la castellanització de zones amb més presència de catalanoparlants. No respon a una necessitat del territori, sinó a un projecte d’espanyolització del nostre poble. Tampoc té en compte la gran fortalesa que el castellà té en àmplies zones del nostre territori on el català a l’escola és l’única garantia que els alumnes tenen per aprendre’l.

Prosseguir l’enfrontament amb l’Estat espanyol i la construcció de la República catalana és l’única via que ens permetrà bastir unes estructures estatals suficientment poderoses per assegurar la normalització de l’ús del català. Defensem el model d’immersió lingüística. Ens sumarem a totes les convocatòries que el moviment estudiantil i els sindicats d’ensenyament considerin adequades per tal d’aturar l’ofensiva contra el català a l’escola.

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.