Publicat el 23/02/2020
La repressió no s’atura, nosaltres tampoc!
Categories: Sense categoritzar

Des del dissabte 15, on fèiem pública la convocatòria del judici de Maurici, militant de La Forja – Ribera d’Ebre, a la Roda de Premsa celebrada a Tortosa, la militància de La Forja – Jovent Revolucionari ha patit una ràtzia repressiva sense precedents a l’organització.

El primer cas va ser el d’en Maurici, a qui li demanen 2 anys de presó per haver participat a la vaga del 21 de febrer de 2019 al tall de carretera de l’Ampolla. Aquell dia es va fer pública la data de la citació judicial que culmina el pròxim mes, després d’un any de persecució judicial envers ell.

El segon cas va ser el dimarts, quan un militant de La Forja – Gironès, va ser citat a declarar als Jutjats de Girona per haver participat a la convocatòria antifeixista del 6 de desembre de 2019 a Girona.

El mateix dia a la tarda vam rebre la notícia que un militant de La Forja – Baix Ebre havia estat detingut per la Policia Nacional a Tarragona acusat de suposats desordres públics, entre altres càrrecs. El militant va ser traslladat a la comissaria i allà hi va passar la nit. L’endemà al matí va ser posat en llibertat després de declarar. Actualment la policia l’acusa de ser el líder de les protestes al Camp de Tarragona, fet que des de l’organització desmentim totalment perquè les protestes d’aquells dies van ser fruit d’una resposta col·lectiva de la societat catalana.

I finalment, dimecres 3 militants més de La Forja – Gironès, van ser citats a declarar per haver tallat les vies de l’AVE el dia que van sortir les sentències del procés. Dos d’ells van negar-se a declarar i van desobeir la citació judicial.

Denunciem i posem en manifest la repressió exercida al jovent organitzat, criminalitzant-nos i intentant atemorir-nos amb la intenció d’aturar la lluita per l’alliberament nacional, social i de gènere. Els cossos policials i les forces repressores segueixen construint un relat fals on relacionen els moviments populars amb uns moviments violents o de caràcter terrorista.

El muntatge policial envers les Detingudes 23S és una clara mostra d’aquest fet. En aquesta línia, la criminalització del jovent organitzat és un pas més en el seu intent de silenciar qualsevol mena de dissidència que qüestioni l’statu quo establert. I ho observem en molts altres àmbits, com poden ser els continus atacs a la PAHC o els sindicats de l’habitatge, els Centres Socials Autogestionats o els Casals Populars, els CDR’s o els moviments estudiantils.

I aquesta mateixa repressió s’estén més enllà dels Països Catalans, afectant a sectors de classe obrera: no podem oblidar els casos de les joves d’Altsasu, la criminalització del SAT, l’empresonament d’en Dani Gallardo i molts altres casos que deixen veure clarament el caràcter repressiu de l’Estat.

Però, tot i la repressió, el jovent seguirem dempeus. Perquè lluitem per un futur digne, un futur on valgui la pena viure i tenim la ferma convicció de no retrocedir. Per moltes traves que ens posin, el jovent organitzat de La Forja seguirem treballant per construir uns Països Catalans plenament socialistes, feministes i ecologistes.

Perquè tenim ben clar que si la repressió no s’atura, nosaltres tampoc ho farem.

Fins a la victòria sempre, vencerem!

La Forja – Jovent Revolucionari
Països Catalans, 23 de febrer del 2020

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.