Publicat el 07/11/2019
SEM CATALUNYA NORD, SOM PAÏSOS CATALANS
Categories: Sense categoritzar

Dijous, 7 de novembre, commemorem la Diada de Catalunya Nord recordant com, fa 350 anys, els monarques espanyol i francès acabaren una guerra a costa de repartir-se el país, no sense la resistència de catalans del nord i el sud de la frontera imposada. Enguany, un any més, milers de catalans del Nord, així com de la resta dels Països Catalans, sortirem als carrers de Perpinyà per denunciar aquesta anomalia.

Perquè per molt que hagen patit les ingerències i l’intent gairebé reeixit d’anuŀlar-los com a poble per part de l’Estat francès, les classes populars nord-catalanes s’han mantingut fermes contra l’assimilació francesa, com demostren les lluites dels Angelets de la Terra, i no han oblidat sa catalanitat, com veiem en les diverses formes d’expressió popular de la cultura catalana.

L’Estat francès, tot i ser una república, és de matriu imperialista i ha demostrat la seva ferma voluntat d’acabar amb les diferents nacions sota el seu domini en nom d’una unitat nacional. No és, com s’ha volgut vendre, el país de les llums i les llibertats, sinó que és l’Estat del parlez français, soyez propes; de les 128 dones assassinades per ara el 2019; de l’espoli colonial, tant intern com extern…

Avui en dia, la presidència de Macron aprofundeix en l’onada reaccionària i dona noves dimensions a l’ofensiva antipopular i anticatalana que protagonitza l’Estat. Les seves retallades suposen un nou cicle de mobilitzacions socials, que les nacions oprimides poden aprofitar en lluita pel seu alliberament. Es pot veure amb els gilets grocs a Catalunya Nord, la lluita social i nacional són dues cares d’una mateixa moneda. Igualment amb el Moviment Feminista de Perpinyà, bilingüe i autocentrat.

És per això que el Moviment Català d’Alliberament Nacional reivindiquem la construcció dels Països Catalans en forma de República confederal que serveixi els interessos del poble. Per avançar-hi, cada regió del nostre país ha d’avançar cap a l’autodeterminació pel seu camí. A Catalunya Nord, amb la creació d’una Coŀlectivitat Territorial que li permeti fer front al centralisme francès i gestionar les pròpies problemàtiques sense dependre de París.

Però no hem d’oblidar el nostre horitzó, una República independent per a defensar la llengua, que és l’element que dibuixa la nació sencera, ja sigui sota domini del Regne d’Espanya o de la República Francesa. Necessitem uns Països Catalans que posin l’economia al servei de les classes populars, per a defensar els drets laborals i garantir la igualtat efectiva entre homes i dones.

Per tot això el pròxim dissabte 9 de novembre La Forja-Jovent Revolucionari convoquem a la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya Nord a Perpinyà. Lluitem pel dret a l’autodeterminació del nostre poble!

Ni França, ni Espanya, Països Catalans!

                                                         La Forja – Jovent Revolucionari

7 de novembre de 2019

No et perdis res, subscriu-te al nostre butlletí de notícies!

Genial! A partir d'aquest moment rebràs les novetats al teu email.